Gebruik van biodiversiteit in onderzoek na 12 oktober 2014

Op 27 januari 2015 werd in Utrecht het seminar "Gebruik van biodiversiteit in onderzoek na 12 oktober 2014" gehouden. Dit seminar had als doel om zowel onderzoekers van levende organismen of derivaten daarvan als juridische afdelingen van universiteiten en andere onderzoeksorganisaties op de hoogte te brengen van het Nagoya Protocol dat op 12 oktober 2014 van kracht is geworden, en om de naleving ervan te bevorderen.

In de presentaties gaven LĂ©ontine Crisson (Ministerie van Economische Zaken) en Sierd de Jong (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) een toelichting op de regelgeving en de handhaving, terwijl Gerard Verkleij (Centraal Bureau voor Schimmelcultures), Bert van den Wollenberg (Botanische tuin TU Delft) en Jan Willem Mantel (Naturalis) hun visie gaven over de wijze waarop zij nu en straks met het Nagoya Protocol willen omgaan.

Het seminar werd georganiseerd door de botanische tuinen van de Universiteit Utrecht en de Technische Universiteit Delft, in samenwerking met het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, en met steun van het Ministerie van Economische Zaken.