Nieuws

Groene Veredeling aardappels op Biologische Velddag 2015

Gepubliceerd op
2 juli 2015

Wageningen University & Research en het Louis Bolk Instituut leverden een bijdrage aan de organisatie en de inhoud van de Biologische Velddag 2015, die op woensdag 23 juni op de Prof. Broekemahoeve in Lelystad werd gehouden.

Tijdens de velddag waren er onder andere zes nieuwe aardappelrassen voor de biologische teelt in het veld te zien, plus een aantal veelbelovende aardappellijnen uit het veredelingsprogramma van Groene Veredeling. Met zo’n 500 bezoekers kan terug gekeken worden op een succesvol evenement. Zie ook het verslag op de website van Wageningen UR.

Binnen het onderzoekprogramma Groene Veredeling wordt bij aardappel onderzoek gedaan naar resistentie tegen phytophthora en worden de mogelijkheden van resistentie tegen de coloradokever bestudeerd. Bij het onderzoek naar resistentie tegen phytophtora werken de onderzoekers nauw samen met veredelingsbedrijven en boerenkwekers, bij het onderzoek naar de coloradokever wordt onder andere samengewerkt met overheden en onderzoekers uit de Oekraïne.

Foto: Lenneke Schot, Biojournaal